dissabte, 23 d’abril del 2011

Jaén

Abans d'arribar teníem dos punts de vista completament oposats per Jaén, per una banda hi havia qui ens deia que no calia, que Jaén és lletja, però veient imatges de la la catedral, dels voltants de la 'city' i del castell que domina molt eleganment el territori, la visita a la 'tierra del ronquío' se'ns feia imprescindible.

Tot sigui dit. El nostre primer contacte amb la ciutat, fa dos dies, ens va fer pensar en la primera opció, però és que era de nit, teníem gana, plovia (una pluja que ens acompanya desde llavors de manera intermitent) i per rematar-ho, abans d'arribar al centre històric de la ciutat ens vam perdre una bona estona...

Però un cop passades aquestes 'calamitats', amb el cotxe aparcat (mare meva quin parking), sense pluja, i especialment, amb la panxa plena (en el meu cas de cargols), tot es veia diferent, però clar, no sé si la imatge de la catedral, il·luminada de nit pot no agradar en alguna situació... ens va pujar la moral definitivament ... podíem anar ben tranquils a fer nones (incís, de tornada a l'hotel ens vam perdre de nou)

Després del parèntesis d'ahir a Ubeda - Baeza, avui hem intentat fer la visita completa a Jaén, i dic intentat perquè amb la pluja s'ha quedat en:
  • visita completa  a la catedral per dins i per fora: certament, per dins està prou bé, però l'exterior és insuperable!
  • tapeo: creiem que més autèntic que a Granada, si més no, aquí no hi ha tant turista
  • passeig per la part jueva de la ciutat on hi ha les esglesies més representatives: a veure, no és un imprescindible
  • visita al Palacio de Villardompardo, que a més de ser gratuït, té els que eren els banys àrabs més grans d'Europa dels segles X i XI; el museu internacioal d'art Naïf “Manuel Moral” y el museu 'de Artes y Costumbres Populares de la provincia de Jaén', a més d'una exposició temporal de fotos de flamenc (digui el que digui el guardia, eren de flamenc) i sobretot, sobretot, aquest palau ens ha resguardat de la pluja quan més ha apretat
  • una visita al Mercadona
I això ha estat Jaén, una ciutat on no ens ha quedat clar si haurem de tornar, tu que creus? el primer sí és meu, perquè sempre penso que he tornar a tot arreu i que al final marxarem d'aquest viatge sense visitar cap castell.

Posdata: vull deixar per escrit que conduir pel call jueu de Jaén, sota la pluja, té tela, hi ha hagut un parell de vegades que he tingut el cotxe entre parets i amb un poste de ferro al davant :S. Realment pensava que no me'n sortia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada